Архиереи епархии совершили Литургию Преждеосвященных Даров в Свято-Юрьевом монастыре

3 апреля 2020 года, в Неделю 5-ю Великого поста, митрополит Лев и епископ Арсений совершили Литургию Преждеосвященных Даров в Свято-Юрьевом монастыре.

На сугубой ектении возносились прошения «возносимыя во время распространения вредоносного поветрия», а также читалась молитва во время эпидемии:

«Владыко Вседержителю, Заступниче и Спасе мира, Врачу и Помощниче страждущих, Избавителю и Спасителю болящих, телесныя и душевныя скорби человеков исцеляяй, Победителю смерти!

Молим Ти ся, Боже наш, очисти и избави нас от всякия болезни и скверны плоти и духа. Господи, не оcтави нас: врачебную твою силу с небесе ниспосли, всякую немощь, таящуюся отжени, помози нам во время поветрия и избави нас от всякия скорби, зол и болезни, устави находящую язву, терпение же даруй нам в час сей.

Господи, восстави нас: буди врач всем нам, воздвигни нас от одра болезни и от ложе озлобления, приими мольбы врачей, сестер и всех служащих и преподающих попечение, защищение и облегчение в лечебницех сущим, укрепи их человеколюбием Твоим и утверди их силою Твоею.

Упокой в месте прохлаждения иже от лютыя сея поветренныя болезни усопших рабов Твоих, братий и сестер наших.

Восстави же нас, оставльшихся здравых и исцеленных, во Святей Твоей Церкви в поклонение и славу Всесвятаго имене Твоего.

Твое бо есть еже миловати и спасати ны, Боже наш, и тебе Славу воссылаем, Отцу, и Сыну, и Святому Духу ныне и присно и во веки веков. Аминь».


Владыкам сослужили насельники Свято-Юрьева монастыря: иеромонах Григорий (Побожин), иеромонах Сергий (Шардаков); насельник Иверского монастыря иеромонах Серафим (Игнатьев). Богослужение сопровождалось пением хора Свято-Юрьева монастыря под управлением регента Ольги Вересовой и хора Новгородского духовного училища под управлением регента диакона Андрея Каурова.